top of page

Intrebari frecvente

Ce persoane nu pot lua suplimente alimentare? Suplimentele alimentare pot fi luate de către persoanele care suferă de boli cronice?

Suplimentele alimentare sunt produse alimentare, astfel încât, prin definiție, acestea sunt sigure. Cu toate acestea, totul depinde de compoziția suplimentului și de medicația concomitentă. Noi includem întotdeauna infomațiile care sunt importante pentru consumator, pe ambalaj. Acesta cuprinde informații referitoare la precauții în utilizarea suplimentului respectiv, care este compoziția lui și dacă formula sa conține îndulcitori. Dacă aveți îndoieli, trebuie să consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.

Persoanele obeze care iau suplimente trebuie să consulte medicul pentru a obține aprobarea lui? În acest caz, nu trebuie să-și programeze întâliniri periodice pentru control?

Persoanele obeze iau, de obicei, o mulțime de medicamente (așa numita politerapie). Se poate întâmpla ca unele suplimente să fie contraindicate, iar altele să poată fi recomandate în doze chiar mai mari decât cele standard (de ex, vitamina D). În astfel de cazuri, trebuie să vă consultați întotdeauna cu medicul dumneavoastră. Frecvența vizitelor la medicul dvs. depinde de medicamentele și suplimentele pe care le administrați.

Pe pachetul de suplimente Nutricode există un semn GMP. Ce înseamnă acesta?

Good Manufacturing Practice (GMP) este un set de proceduri de producție, control și management al calității, care este aplicat de companii pentru a se asigura că produsele îndeplinesc cerințele stricte de calitate. Acesta, la rândul său, asigură repetabilitate și uniformitate, printr-o supraveghere strictă a procesului de producție, de la aprovizionarea cu materii prime și depozitarea acestora, la producția, ambalarea și etichetarea produselor, până la distribuția produselor finite. Aplicarea GMP previne apariția produselor care nu corespund standardelor de calitate și cerințelor referitoare la variația caracteristicilor produsului. GMP garantează un nivel mai ridicat de confort pentru consumatori și certitudinea cu privire la calitatea produselor.

Unde sunt produse suplimentele Nutricode? Care este originea lor?

Suplimentele FM World sunt produse în Polonia, de către o companie cu experiență îndelungată în producția de suplimente și medicamente, care îndeplinește standardele înalte.  Fiecare substanță utilizată în producție este marcată cu un cod de bare unic, care trebuie scanat de angajat înainte de utilizare - fiind eliminate complet potențialele erori umane. Companie are, de asemenea, un laborator propriu de analiză, care asigură că materiile prime utilizate în producție respectă standarde stricte de calitate fizico-chimică și microbiologică. În plus, pe lângă certificatul GMP, producătorul suplimentelor Nutricode deține certificate de producție precum BRC (British Retail Consortium) și IFS (International Food Standard).

Femeile gravide pot lua suplimente alimentare?

Dacă medicul dumneavoastră nu vede contraindicații, atunci absolut da. Doar pe pliculețele Nutricode Vitality Boost am plasat un avertisment că acestea nu sunt recomandate copiilor sau femeilor însărcinate, din cauza conținutului de cafeină. Și suplimentele pentru reducerea greutății sunt, în general, nerecomandate femeilor gravide.

Există vreo doză zilnică recomandată?

Da, pe fiecare ambalaj există o descriere detaliată a dozei, inclusiv numărul de comprimate sau pliculețe pentru utilizarea zilnică, precum și un avertisment: „A nu se depăși doza zilnică recomandată”.

Care este data de expirare a suplimentelor alimentare?

Durata de valabilitate standard a suplimentelor alimentare este de doi ani. Infomațiile privind data de expirare sunt specificate pe fiecare ambalaj. Momentul în care flaconul cu tablete sau comprimate filmate este deschis nu contează, iar comprimatele efervescente ar trebui să fie protejate împotriva umezelii și a temperaturilor scăzute.

Pot repeta o etapă individual?

Nu. Programul FIT6 se bazează pe etape succesive. Etapele ar trebui să fie efectuate una după alta. În fiecare etapă există schimbări în planul alimentar și ar trebui utilizate suplimentele adaptate acestor schimbări. Etapele se vor repeta doar prin încheierea unui ciclu de 6 etape și reluarea următorului.

Am uitat să iau suplimentul. Pot lua doză dublă la următoarea utilizare?

Depinde de suplimentul alimentar și de caz. În această situație, contactați-ne. S-ar putea să existe situații când puteți lua în aceeași zi doza uitată. Cu toate acestea, nu luați niciodată doza uitată în următoarele zile.

Câte zile detox pot să urmez?

În programul FIT6 recomandăm o singură zi detox la începutul fiecărei etape, începând cu Etapa 2.

Cum primesc planul alimentar cu indicațiile nutriționale ale programului?

Prin comanda lunară a fiecărei etape veți primi și planul alimentar potrivit etapei comandate.

De unde primesc comanda cu produsele FIT6?

Produsele sunt expediate din Polonia, din depozitul FM WORLD Distribution direct catre participantul la Programul FIT6.

bottom of page