top of page

Indrazneste si incepe propria afacere


In Europa, 37% din populatie doreste sa lucreze pe cont propriu, fata de 51% in SUA si China.

In Romania, apetenta pentru antreprenoriat este mai mare (48%), iar 44% nu vad probabila aceasta optiune, din diferite cauze (lipsa banilor sau teama de necunoscut).


Provocarile sunt comune tuturor celor care vor sa initieze o afacere, iar ceea ce ii diferentiaza pe antreprenori este atractia pe care acestia o au pentru a incepe un business si puterea de a-si invinge temerile. Pe cat de multe sunt riscurile si piedicile, sunt tot atat de multe motive pentru a demara si derula o afacere.


1.Beneficiaza de pe urma viselor tale! Primul motiv ar trebui sa plece de la faptul ca ai observat cum visele tale sunt puse in practica de altii. Ideile plutesc in aer, se discuta cu prietenii, le vezi pe internet, si deodata, dupa doi ani, au prins viata, se scrie despre ele. Da, ai avut si tu ideea aceea, dar altii au facut o afacere din ea. In loc de asta, poti fi tu acela care o pune in practica si poate culege beneficiile.

2.Esti independent Al doilea motiv este si cel mai des mentionat de antreprenorii de succes, si anume independenta, sentimentul de control asupra propriului destin. Parasirea unui mediu planificat sau cu o cultura organizationala adesea rigida, lipsa unui sef care sa dicteze sarcini si obiective, iti poate oferi satisfactii majore si imediate, atunci cand tu esti cel care stabileste regulile.

3.Program flexibil Flexibilitatea programului si mai mult timp liber reprezinta al treilea motiv pentru care merita sa iti lansezi propria afacere. Desi la inceput vei lucra probabil mai mult decat inainte, in timp, dupa ce lucrurile incep sa se aseze, vei avea libertatea de a-ti gestiona propriul program si chiar de a te retrage din activitatea curenta. In plus, poti delega catre altii unele activitati.

4.Castigi mai mult Castigurile potentiale sunt cu siguranta un alt motiv de luat in considerare, pentru ca depinde numai de tine cat de mult iti vei dezvolta afacerea. Nu la fel se intampla ca angajat, cand veniturile sunt de obicei limitate prin grilele salariale sau maririle sunt subiect de negociere. Mai mult, probabilitatea de a castiga la loterie este de milioane de ori mai mica decat aceea de a castiga din afaceri.


5.E bine sa fii sef

Atunci cand tu esti seful, iti alegi cu cine sa lucrezi. Tu esti cel care isi alege colaboratorii si face recrutarile.

De asemenea, este foarte probabil sa intalnesti mult mai multe persoane interesante cu care vei interactiona.


6.Poti fi un om de succes Succesul afacerii aduce cu sine cresterea respectului de sine, mandrie si recunoastere in societate. In plus, satisfactia de a sti ca prin ideile tale ai contribuit la crearea de locuri de munca si la succesul angajatilor tai merita tot efortul! 7.Inveti lucruri noi Dezvoltarea personala este un alt avantaj al antreprenoriatului. Atunci cand iti gestionezi propria afacere, inevitabil va trebui sa inveti multe – si repede - atat cu privire la domeniul in care activezi, cat si referitor la gestionarea afacerii. Chiar daca vei avea alaturi o echipa capabila, tu va trebui sa iei deciziile. 8.Castigi experienta Nu in ultimul rand, chiar daca esuezi in prima incercare de a te lansa pe cont propriu, vei dobandi multa experienta care te va ajuta in viitor. Majoritatea antreprenorilor au cel putin un esec la activ, dar asta nu i-a impiedicat sa o ia de la inceput si sa reuseasca. La urma urmei, chiar si Henry Ford a dat faliment de cinci ori dar nimeni nu isi aduce aminte de asta.

9.Faci ceea iti place Confucius spunea ca ”Daca iti place ceea ce faci, nu vei munci nici o singura zi din viaţa ta.” Devenind antreprenor poti renunta la o slujba care nu te mai multumeste pentru a dezvolta o afacere intr-un domeniu de care esti pasionat si atunci vei putea sa ”uiti ca lucrezi”.

10.Adio, rutina! Noutatea inceputului, si, mai apoi, provocarile in continua schimbare pot fi un alt motiv pentru care sa iti lansezi propria afacere, mai ales daca esti o persoana care uraste rutina. Vei avea de infruntat multe obstacole si de rezolvat probleme dintre cele mai diverse care nu te vor lasa sa te plictisesti niciodata.



47 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page