top of page

Ce este arhitectura parfumurilor?

Arhitectura parfumurilor include trei etape în dezvoltarea parfumurilor pe piele. Fiecare dintre ele are un timp diferit de oxidare și acțiune. Compoziția aromată din parfumuri este construită ca o piramidă cu trei etaje. Componentele individuale, în funcție de volatilitatea lor, ocupă niveluri specifice de volatilitate. Aceste niveluri se numesc note. Printre ele, distingem note de vârf, de mijloc și de bază.Nota de vârf Este cea mai volatilă. Poate fi simțită din primul moment - imediat după aplicarea parfumului. La început este foarte intensă, dar nu ţine decât puţin timp şi oferă primul impact. Aceasta include note de citrice, note verzi, aldehide și note de fructe, care aduc prospețime compoziției.

Nota de mijloc Poate fi simțită după aproximativ 20 de minute de la aplicare și durează câteva ore, fiind nota care dă adevăratul miros în cursul zilei. Este cea care este responsabilă de esența combinației aromelor rămase. Creează un buchet și determină caracterul unui parfum. Include note florale, pe bază de plante sau condimente.

Nota de bază Este o notă de intensitate scăzută. Este nota de fond a parfumului, cea care îi determină personalitatea. De asemenea, este responsabilă pentru durabilitatea parfumului. Poate fi simțită la câteva ore după aplicarea parfumului. Se evaporează foarte încet. Este cea de la care parfumerii încep să compună parfumurile. În această notă găsim ingrediente precum civet, mosc, ambră, răşini de pădure, vanilie, condimente și arome de lemn.


14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments