top of page

Îngrijirea antirid


Nu exista un singur ingredient magic, ci combinatii, alegeri care sa vizeze toate caile procesului fiziologic de imbatranire a pielii.


Iata ce trebuie sa stii despre principalii pasi pe care ii ai de parcurs pentru a intarzia cat mai mult aparitia ridurilor




1. Protectia solara


Protectia solara este pasul suprem al luptei anti-imbatranire; aici putem spune ca varsta tenului nu este direct legata de cea cronologica. Fara protectie solara, tenul se ingroasa, se pateaza accentuat, intreagul schelet format de colagen, fibrele elastice se prabuseste, iar „materialele" de constructie se epuizeaza. Ridarea este imediata. Sistemul imun de aparare la nivel cutanat isi pierde puterea, toate ducand la dezastrul suprem - cancerul cutanat.


2. Hidratarea


Hidratarea este cea mai simpla, mai la indemana si mai ieftina metoda de lupta cu varsta; cum arata un ten deshidratat? Este pielea care „strange", ridata fin in zona obrajilor; stati o zi la soare si seara veti observa imediat ridarea fina. Deshidratarea apare in cazul oricarui tip de ten fie el uscat, normal, mixt sau gras; este adevarat ca gradul de deshidratare pentru tenul uscat este cel mai accentuat. Atunci cand alegeti hidratarea, cititi ingredientele; orice crema antirid hidratanta. ar trebui sa aiba in lista: acid hialuronic (sau sarea acestuia - hialuronat de sodiu), glicerol/glicerina, aminoacizi si peptide, ceramide, uree, acizi grasi omega, vitamina B, niacinamida. Dincolo de ingrediente, aplicarea acestora devine mai importanta; folositi metoda straturilor aplicand la inceput tonicul, apoi ingrijirea specifica (fiole, cocktail-uri de ingrediente active, ser, iar la final crema de fata. Ultima sigileaza și amplifica eficacitatea ingredientelor aplicate anterior, iar prin compozitia mai grasa, blocheaza evaporarea apei din piele.


3. Ingrijirea specifica


Ingrijirea specifica - aici intervine tot arsenalul de ingrediente antirid. Acestea ar trebui sa ofere materie prima pentru procesele de refacere din piele, sa stimuleze productia de colagen, elastina etc si in plus sa blocheze procesele de degradare a acestora. Retinolul ocupa primul loc; nu ca pentru ca el ar fi cel mai bun, ci pentru ca el si-a dovedit angajamentul, fidelitatea si eficienta fata de piele; este substanta cu cea mai mare eficacitate antirid demonstrata clinic in timp. Apoi alfa/beta hidroxiacizii, adica cei ce exfoliaza piele. Nu vorbim despre exfolierea mecanica (gomaj, scrub), ci despre cea chimica. Cautati in produse acidul glicolic, lactic sau salicilic si nu uitati ca necesita protectie solara. Antioxidantii ocupa o pozitie cheie in procesul de prevenire a degradarii structurilor din piele; blocheaza radicalii liberi care destabilizeaza structura pielii si predispun la cancer cutanat. Aici lista e deschisa de vitamina C, dar si de vitamina E, resveratrol, ceai verde, polifenoli. Multe dintre ingredientele enumerate mai sus au functii multiple; importanta este preventia, urmata de interventia activa.


33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page