top of page

Cum să crești rata metabolică?

Începi să slăbești, mănânci 1500 kcal pe zi, iar kilogramele se pierd... Trece lună după lună... Încă ești la o dietă de 1500 kcal, iar greutatea începe să stagneze... De ce? Răspunsul este simplu - corpul tău s-a obișnuit cu această aprovizionare cu energie și a încetat să mai răspundă la ea.


Ce ar trebui să faci pentru a începe să miști acul cântarului? Creșteți conținutul caloric al produselor consumate! Pentru că atunci când organismul observă deficiențe de energie, metabolismul încetinește semnificativ. Cu toate acestea, este important nu numai cât de mult, ci și ce mănânci. S-ar putea să ai un echilibru caloric pozitiv, dar consumând carne de pui din nou și din nou, nu vei obține valoarea nutrițională adecvată... Dacă există carbohidrați la mesele principale, inclusiv la cină, iar deoadată nu mai există suficienți carbohidrați la cină, corpul tău va intra în panică și va încetini metabolismul pentru a supraviețui acestei perioade dificile. Prin urmare, încercați să le minimizați încă de la început - folosiți-le doar atunci când pregătiți micul dejun, iar apoi alegeți numai proteine, grăsimi și fibre sub formă de legume.


Nu exagerați cu activitatea fizică; Înlocuiește aerobicul cu antrenamente de forță scurte și intense, fă mai puține exerciții cardio. Efortul foarte intens va crește numărul de calorii arse în timpul antrenamentului, dar în același timp va stimula glandele suprarenale să secrete cortizol, care la rândul său va reduce capacitatea de relaxare și va încetini procesele metabolice. Nivelul său crește și stresul - evitați-l cât de mult puteți!


În plus, hormonii precum leptina de sațietate sunt foarte nemulțumiți atunci când nu dormi suficient. Du-te la culcare între ora 21:00 și miezul nopții – atunci glandele endocrine se regenerează cel mai bine.


După cum puteți vedea, pot exista mai multe motive pentru stagnarea greutății - aport caloric inadecvat, prea mult efort, stres și somn insuficient. Gândește-te care dintre ele ți se aplică și începe să acționezi. Acum stii ce sa faci :)

419 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page