top of page

Influența imaginii corporale asupra pierderii în greutate

Imaginea corpului este definită ca reprezentarea mentală a corpului în sine, fiind influențată de o serie de factori, atât externi (de exemplu: mediul social / familial, social media etc.), cât și intern ( precum: emoții, stimă de sine, sex, vârstă, experiențe, credințe, valori, religie, dar și altele). Combinația tuturor acestor factori are ca rezultat modul în care fiecare persoană interacționează cu propriul corp și cu oamenii din jurul său.



O imaginea negativă asupra propriului corp poate avea un nivel atât de distorsionat încât poate duce chiar la un comportament auto-pedepsitor. De exemplu, o gândire de genul: „Sunt urât și gras”, dă naștere la sentimente de furie, ură de sine, dezgust pentru propriul corp, ceea ce poate duce la evitarea oamenilor și la evitarea întâlnirilor sociale.

Mai mult, situația se înrăutățește într-o societate în care corpul zvelt este impus ca ideal de frumusețe! Astfel, nemulțumirea față de propriul corp tot crește. Chiar și răsfoirea paginilor unei reviste poate fi o experiență extrem de dureroasă, atunci când urmărim imaginile corpurilor superbe și suple! Acest lucru poate provoca frustrare, scăderea stimei de sine, dispreț de sine, ură și chiar furie față de propriul corp.


În felul acesta, dorința de a slăbi devine o preocupare constantă, neîncetată și, chiar, obositoare!

Cu toate acestea, știați că nemulțumirea exagerată față de propriul corp poate avea un impact negativ în procesul de slăbire?

  • De câte ori evitați să vă priviți în oglindă?

  • Cât de des vă admirați corpul atunci când vă uitați în oglindă?

  • De câte ori evitați să vă cântăriți?

  • Aveți obiceiul de a purta haine mai largi pentru a ascunde acel corp nedorit?

  • Ați evitat vreodată vreo activitate (mergând de exemplu la piscină sau la plajă) din aceste motive legate de greutate?

  • Oricare dintre aceste întrebări au sens pentru dumneavoastră?

Vreau să vă dau o veste bună!

Adesea imaginea pe care o avem formată despre propriul corp se întâmplă să fie mai negativă decât imaginea pe care oamenii din jur o au despre noi. Hiperbolizăm propriile defecte sau chiar inventăm unele. Astfel, devine esențial să conștientizăm cauza care a generat această imagine negativă referitoare la corpul nostru, și mai important este să înțelegem motivul care duce la menținerea acestei imagini corporale distorsionate. Vă asigur, că poate fi un motiv care împiedică pierderea în greutate! Eliminarea a câtorva kilograme pe care le avem în plus, îmbunătățește aspectul și duce la bunăstare, dar chiar și așa persoana poate continua să se simtă nemulțumită, cu senzația de a fi supraponderală și cu sentimente de nefericire constantă.


Știați că doar 13% dintre femeile cu greutate normală pentru înălțimea lor se declară mulțumite de imaginea corpului? Restul au nemulțumiri față de această imagine. Este important să ne dăm seama că nimeni nu este perfect, fiecare persoană are imperfecțiunile sale și, adesea chiar și cu reducerea greutății, fantoma distorsiunii negative a imaginii corpului continuă și estompează vederea, împiedicându-ne să vedem silueta reală din fața oglinzii. Vestea bună este că se întâmplă și opusul: o persoană care are o imagine corporală pozitivă are o experiență de slăbire mai pozitivă și mai eficientă! Astfel, devine esențial: 1.Rezervați-vă un moment al zilei pentru dvs. și pentru a aprecia ceva la corpul vostru.


În imensitatea corpului există cu siguranță ceva care să ne placă (exemplu: unghii, ochi, dinți, păr etc.). Puteți începe să apreciați o parte și să treceți treptat la celelalte părți ale corpului.

  • Folosiți un parfum nou, o manichiură nouă, un alt machiaj, tratați-vă și iubiți-vă! La urma urmei, suntem unici. Puteți găsi o mare varietate de creme, parfumuri, rujuri, printre alte produse, de la FM WORLD;

  • Evitați să fiți orientat obsesiv spre detalii și priviți-vă pe voi înșivă ca întreg. În loc să ne uităm doar la ceea ce nu ne place, este indicat să ne mulțumim cu tot ceea ce avem deja! La urma urmei, datorită corpului pe care îl avem, ne mișcăm, ne întindem, mergem la muncă etc. Haideți să ne ajutăm, nu să ne punem bețe în roate! Și, de ce să nu începem ziua mulțumind corpului pentru ceva nou, exemplificând: Datorită corpului meu de astăzi, pot urca scările fără să-mi pierd respirația ”;

  • Iubiți-vă! Corpul nu este numai despre siluetă! Unii experți susțin că excesul de greutate poate servi ca o acoperire de protecție emoțională. În timp ce „kilogramele de protecție” vor fi eliminate, te vei simți mai puternic și mai încrezător în interior! La urma urmei, primești tot ce vrei! Laudă-te și acceptă complimentele! În fața unei oglinzi, nu vă fie teamă să vă uitați în ochii voștri și să spuneți cât de minunat, puternic sau luptător sunteți! Acceptați complimentele altora! Pe măsură ce elimini kilogramele în plus și câștigi mai multă forță interioară, dispoziția ta va fi diferită și va atrage laude sincere;

  • Acceptă noua modificare! Nu fi obsedat de numărul și mărimile hainelor, riscă să porți pantalonii sau rochia pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna, riscă, la urma urmei, ce ai putea să pierzi?

  • Hrănește-te cu dragoste. Fă pace cu mâncarea! Este cel mai bun și cel mai mare aliat al tău în slăbire și singura modalitate de a-ți hrăni corpul! Mâncarea naturală este, de asemenea, un act de iubire de sine! Hidratarea este esențială. Pentru a avea un corp sănătos este important să consumați apă (între 1,5 și 2 l de apă zilnic). Puteți alege, de asemenea, ceaiuri sau infuzii, găsiți o mare varietate în cataloagele FM World.

  • Somnul odihnitor. Somnul este esențial pentru pierderea în greutate, precum și pentru creșterea nivelului de energie și a dispoziției. Dormi, odihnește-te, a doua zi este o nouă zi pentru a ți se întâmpla lucruri minunate. Nu-ți amâna viața pentru mai târziu!

În cazul în care nimeni nu ți-a spus astăzi, vreau să știi că EȘTI O FIINȚĂ MINUNATĂ ȘI FRUMOASĂ! Porniți programul Fit6 astăzi și simțiți-vă uimitor astăzi, mâine și pentru totdeauna!


62 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page