top of page

Suplimentele alimentare, intre mit si realitatea zilelor noastre

Suplimentele alimentare care provin din surse sigure sunt tot mai mult apreciate și tot mai căutate. De ce? pentru că ne ajută să ne simțim mai bine, ne mențin energia la nivelul dorit și se încadrează perfect într-un stil de viață sănătos. Pot contribui la refacerea după anumite boli sau ajută în prevenirea lor. 


În activitatea mea am fost întrebat de foarte multe ori despre suplimentele alimentare. Multe din aceste întrebări sunt adevărate mituri pe care eu încerc să le clarific pentru cititorii mei.


Mitul #1 Toate suplimentele alimentare sunt la fel, indiferent de producător


Greșit. Același tip de supliment alimentar nu va fi niciodată identic la doi producători, chiar dacă ingredientele par să fie la fel. De exemplu mineralele. Exista foarte multe produse pe piață care au ca și ingrediente minerale dar produsul VITAMINS FOR HER | VITAMINS FOR HER 50+ | VITAMINS FOR HIM de la Nutricode au o formulă avansată, ce reuneşte forme biodisponibile ale mineralelor, pentru absorbţie maximă. Produsele oferă minerale şi microelemente în proporţii perfect echilibrate pentru eficienţă maximă.


Mitul #2 Suplimentele alimentare pot vindeca


Greșit. Suplimentele alimentare nu vindecă, la fel cum nici medicamentele nu vindecă. Corpul nostru are puterea de a se vindeca atunci când noi îi creem condițiile necesare pentru restabilirea echilibrului. Multe boli sunt cauzate de dezechilibre nutriționale pe termen lung. În aceste cazuri organismul compensează din resursele proprii o perioadă, însă la un moment dat nu mai poate face față și atunci apare suferința unui organ, a unui aparat sau sistem. Atunci intervin suplimentele care ajută la restabilirea echilibrului dându-i organismului puterea de a lupta din nou.


Mitul #3  Suplimentele sunt inutile


Dacă luați doar 2-3 comprimate dintr-un supliment a cărui indicație este să se folosească în cure mai lungi atunci da suplimentele sunt inutile. Sau dacă luați la întâmplare, cu pauze mari și fără să respectați un program, de asemenea sunt inutile. Respectați indicațiile producătorului și le folosiți doar pentru ce au fost concepute și atunci cu siguranță veți avea rezultate.


Mitul #4 Suplimentele pot fi înlocuite de o dietă diversificată?


Da și nu. Teoretic ne putem lua toate substanțele nutritive de care corpul are nevoie din alimentație. Dar aceasta este de mult doar o teorie!

Practic, sunt zeci de ani de când se știe că în culturile de legume, fructe și cereale s-a pierdut mult din valoarea nutritivă datorită tratamentelor chimice ale solului. La aceasta mai adăugăm modificările genetice care s-au făcut pe principalele soiuri, și unde se urmărește obținerea de cantități mai mari și mai rezistente în detrimentul calității. Completați cu un mediu poluat și aveți imaginea “perfectă” a unor legume și fructe mai mari, mai rezistente, dar fără gust.

Credeți cumva că aceste legume și fructe modificate sunt “pline” de vitamine și minerale și vă vor asigura toate nevoile nutritive?

De aceea, suplimentele care provin din surse naturale reprezintă o cale eficientă de a preveni carențele nutritive și de a le ameliora pe cele deja instalate.


Mitul #5 Dar o dietă diversificată poate fi înlocuită de suplimente?


Greșit. Nu este posibil să luăm suplimente alimentare, oricât de bune, și în același timp să avem un mod de alimentație negiljent, crezând că ne putem permite orice decizii alimentare! Dacă alimentele sunt un combustibil pentru corpul nostru, pentru a funcționa cu eficiență avem nevoie de cea mai bună calitate de hrană pe care ne-o putem asigura. Trăim un timp în care diversitatea alimentelor este mai abundentă ca niciodată, în cea mai mare parte a globului. În același timp, multe persoane din jurul nostru sunt subnutrite. Și aici intră și cei supra-ponderali. Deciziile lor alimentare sunt greșite, mănâcă din alimente nepotrivite, în loc să mănânce puțin dar din cele potrivite! Principiul după care trebuie să ne ghidăm este echilibrul. Să fim atenți cu cantitatea dar și calitatea hranei. Să avem o dietă echilibrată, să facem mișcare și să apelam la suplimente alimentare pentru a evita dezechilibrele nutriționale.


Suplimentele alimentare pot face adevărate minuni pentru organismul dumneavoastră, atâta timp cât apelați la unele de bună calitate, din surse sigure, certificate GMP și dacă le luați pentru scopul pentru care au fost gândite și în cantitatea și pe durata indicată.




Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page