top of page

20 de surse vegetale de proteină

Proteinele sunt compuse din lanțuri de aminoacizi mai scurte (insulina are, de exemplu, 51 de aminoacizi) sau mai lungi (majoritatea proteinelor din corp au între 200-400 de aminoacizi). Proteinele sunt procesate din surse alimentare și descompuse de enzimele din intestin (ele însele proteine specializate) în lanțuri scurte de aminoacizi (peptide), care pot fi absorbite de sânge și puse la treabă în organism. Majoritatea ajung întâi în ficat, unde se produc noi proteine și unde excesul de proteine este transformat în energie.


Care este cantitatea de proteine necesară zilnic? Pentru un adult sănătos, majoritatea vocilor de specialitate recomandă 0,8g de proteine/kg/zi, deci 46g de proteine/zi pentru femei și 56g de proteine/zi pentru bărbați (în cazul persoanelor sedentare, cu o greutate normală).

Proteinele pot fi animale sau vegetale și este bine de știut că nu trebuie să consumi produse de origine animala pentru a face rost de toate proteinele de care corpul tău are nevoie. Cele 20 de alimente din infograficul nostru sunt surse bogate de proteină vegetală, perfecte dacă urmezi o dietă vegană sau dacă vrei să știi din ce fructe, legume, semințe și alte surse de origine non-animală îți poți compune aportul zilnic de proteine vegetale.596 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page