top of page

7 sfaturi pentru îngrijirea pielii iarna

Iarna, foarte multe persoane se plâng că simt că au pielea mult mai sensibilă. Din cauza temperaturile foarte scăzute, pielea suferă și adesea simțim că ne ustură, este uscată și chiar că se descuamează.


Ce putem face pentru ca pielea să sufere mai puțin? Trebuie să schimbăm fondul de ten iarna? Trebuie să folosim alte tipuri de creme iarna?


Îți prezentăm mai jos 7 sfaturi pentru a avea grijă de pielea ta iarna:


Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți cureți tenul utilizând o loțiune sau un demachiant mai gras. Astfel, vei îndepărta orice urmă de machiaj și îți vei lăsa pielea catifelată. Acest pas se recomandă să fie făcut atât dimineața, înainte de realizarea machiajului, cât și seara, înainte de culcare.


Dacă pe timpul verii indicate sunt cremele care au factor de protecţie solară ridicat şi sunt bogate în apă, iarna trebuie să le alegi pe cele intens hidratante, uşor grase.

Crema aleasă trebuie nu numai să hidrateze tenul, ci şi să-l protejeze împotriva aerului rece de afară. Alege o loţiune asemănătoare şi pentru corp, pe care să o aplici imediat după duş, înainte de a te şterge cu prosopul.


Deşi duşurile cu apă fierbinte sunt mai mult decât binevenite pe timpul iernii, nu uita că ele pot afecta piela uscată, care oricum este expusă aerului rece de afară. Cel mai bine este ca apa să fie călie, astfel încât procesul de relaxare să continue cu aplicarea loţiunii.


  • Stai departe de produsele care conțin alcool

Indiferent dacă este vorba de produse pentru îngrijirea podoabei capilare sau pentru corp, încearcă să stai departe departe de produsele care conțin alcool. Când acesta se evaporă, apare senzația de revigorare a pielei, însă și cea de răcorire. Ținând cont de faptul că suntem expuși și aerului rece de afară, nu este indicat să o „agasăm” pe mai multe căi.


Pentru a ne proteja de frig, cea mai mare parte din iarnă folosim pentru a ne acoperi capul căciuli, fapt ce poate afecta aspectul, dar şi sănătatea lui. În cele mai multe dintre cazuri, iarna părul devine mai uscat, mai fragil.

De aceea, specialiştii în frumuseţe ne sfătuiesc să evităm, pe cât posbil, să folosim uscătorul de păr. După baie, tamponează cu un prosop mai moale părul şi lasă-l să se usuce în voie la temperatura camerei.


La fel ca pielea, buzele au de suferit din cauza frigului pe parcursul sezonului rece. De aceea, din trusa cu produse de îngrijire nu trebuie să lipsească balsamul de buze.

Cel mai indicat este să alegi unul care să aibă factor de protecţie SPF 15, dar şi substanţe antiseptice, care să ajute la vindecarea buzelor crăpate. Un bun balsam ,,tratament” pentru buzele crăpate este cel care conţine propolis sau ulei de arbore de ceai.


Şi mâinile, picioarele, coatele şi genunchii au nevoie de o îngrijire specială pe timpul iernii. Indicate sunt produsele care conţin unt de shea, uleiuri minerale, glicerină.

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page