top of page

Erori în urmarea FIT6

Completarea Jurnalului Alimentar este obligatorie pentru FIT6

Prin jurnal, persoana devine conștientă de ziua alimentară și îi permite să detecteze mai ușor micile „erori” și „eșecuri”. Adesea, acestea sunt aceste mici „greșeli” care împiedică rezultate mai bune.


Astfel, după ce am analizat sute de jurnale alimentare, vă aducem cele mai frecvent întâlnite „erori” și, mai ales, cum să le corectați:



Consumul excesiv de fructe

Programului FIT6 recomandă consumul unui fruct pe tot parcursul zilei, dar...

- Trebuie consumat în aceeași masă și nu împărțit pe parcursul zilei.

- Ai grijă la dulciuri! Atunci când o bucată de fruct face parte din dulciuri, cum ar fi clătite, brioșe, terci... este important să numărați acea bucată de fruct și să o scădeți din limita zilnică pe care o aveți la dispoziție.


Absența consumului de fructe

Dacă excesul de fructe consumate pe parcursul zilei interferează cu rezultatele tale de slăbire, absența la fel poate avea efecte negative. Recomandat este o bucată de fruct pe zi.

Fructul are un conținut ridicat de apă, fibre, vitamine și minerale care nu numai că ajută la reglarea tranzitului intestinal dar ajută și la creșterea senzației de sațietate și la funcționarea corectă a întregului organism.


Fracționare de ovăz/quinoa

Este indicat să consumați zilnic ovăz sau quinoa, respectând cantitățile recomandate în program.

- Această cantitate trebuie consumată la aceeași masă, și nu trebuie împărțită pe parcursul zilei, nici macăr sub formă de clătite, brioșe, vafe, biscuiți, terci etc.


Absența consumului de ovăz/quinoa

Consumul de ovăz/quinoa ar trebui să fie zilnic. Datorită bogăției sale nutritive, ovăzul ajută la scăderea în greutate, ajută la combaterea constipației, oferă o senzație de sațietate iar calitatea sa înaltă permite prepararea unor produse de patiserie variate și gustoase.


Doar ceai/cafea la prânz

FIT6 sfătuiește să nu petreci mai mult de 3h/3h:30min fără să mănânci. Doar prezența ceaiului/cafei nu este considerată o masă întrucât nu are valoare nutritivă și bogăție în compoziția sa. Compoziția sa este în esență apă, așa că trebuie să fie întotdeauna însoțită de mâncare.


Nu se completează toate câmpurile

Completarea tuturor câmpurilor prezente în jurnalul alimentar este extrem de importantă. Astfel, pe lângă stabilirea orei și ce să mănânci la fiecare masă, trebuie să fie și ora de trezire și de culcare, cantitatea de apă ingerată în timpul zilei, funcționarea tranzitului intestinal, suplimentarea cu suplimente și alte informații pe care le considerați pertinente. Aportul scăzut de apă, câteva ore de somn și/sau funcționarea proastă a digestiei pot interfera negativ cu procesul de pierdere în greutate.


Nerespectarea regulilor fiecărei etape

Fiecare pas are caracteristici unice. Aceste modificări sunt concepute, studiate și dovedite că promovează pierderea continuă în greutate pe tot parcursul procesului și, ulterior, mențin rezultatele. Astfel, absența introducerii unui anumit aliment în etapa respectivă poate compromite obținerea rezultatelor dorite.


Mica varietate de alimente

Alimentele diferite au valori și caracteristici nutriționale diferite. Când mănânci mereu un anumit aliment, vei dobândi doar valoarea nutritivă a acelui aliment, provocând astfel monotonie alimentară. Amintiți-vă întotdeauna că nu faceți întotdeauna același lucru care va obține rezultate diferite.


Aveți grijă de dumneavoastră! Atingeți-vă obiectivele și fiți versiunea cea mai bună și cea mai sănătoasă!


Împreună mergem mai departe!

1.036 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page