top of page

Foame constantă? Cum te ajută programul FIT6

Senzația de foame este naturală și fiziologică. Foamea este cea care ne avertizează că organismul nostru are nevoie de energie și nutrienți.


Totuși, când foamea, acea senzație neplăcută de stomac gol, începe să ocupe cea mai mare parte a zilei, sau chiar noaptea, este important să căutăm cauza și, mai ales, să găsim o soluție.


Foamea persistentă este responsabilă pentru gustările constante, de multe ori aceste gustări sunt formate din alimente bogate în calorii, zahăr, grăsimi și au o valoare nutritivă scăzută, care duc în consecință la creșterea nedorită a greutății.


Așadar, pentru a ocoli această problemă, FIT6 ți-a pregătit o listă cu posibile cauze și mai ales soluții!



  • Aport redus de proteine

Digestia proteinelor durează mult timp, ceea ce face ca sațietatea să persiste pentru perioade mai lungi de timp și previne apariția foamei. Pentru a prelungi starea de sațietate, este important să includeți alimente bogate în proteine ​​la fiecare masă, fie că este vorba de masa principală sau de gustări. Exemplu: carne, pește, ou, somon afumat, șuncă slabă, produse lactate degresate.

  • Consum redus de apă

Știați că senzația de foame este adesea confundată cu senzația de sete? Acest lucru se datorează faptului că semnele fiziologice ale setei și ale foamei sunt aceleași și sunt ușor de confundat. În plus, un consum adecvat de apă ajută fibrele să-și joace rolul. Astfel, consumul de 1,5 până la 2 litri de apă pe zi este esențial! Începeți ziua bine hidratat și astfel vă asigurați o zi plină de sațietate!

  • Consumul de alimente cu conținut scăzut de fibre

Alimentele cu conținut ridicat de fibre au o digestie mai lentă, astfel încât senzația de sațietate este prelungită și foamea întârziată. Consumul adecvat de alimente bogate în fibre ajută, de asemenea, la reglarea tranzitului intestinal și la buna funcționare a sistemului digestiv. Astfel, alimentele bogate în fibre ar trebui incluse la fiecare masă. Cum ar fi: ovăz, fructe, legume.

  • Privarea de somn

În timpul nopții organismul sintetizează hormoni esențiali. Când odihna nu este adecvată, are loc o producție crescută de hormoni grelină și cortizol, ceea ce duce la o senzație crescută de foame. Astfel, este important să avem un somn odihnitor de 7 până la 8 ore pe noapte. Luarea unor suplimente specifice pentru somn poate fi de mare ajutor în pierderea în greutate. Un supliment din gama Nutricode ce ajută la odihna adecvată este Good Mood Tea.

  • Perioade lungi de timp fără a mânca

Așa cum o mașină are nevoie de combustibil pentru a se putea mișca, corpul are nevoie de nutrienți. Când trec perioade lungi fără să mănânce, organismul poate merge „în rezervă”. Când rămâneți fără mâncare pentru perioade lungi de timp, foamea poate apărea mai intensă, ceea ce poate duce la un consum mai mare de alimente cu valoare nutritivă mică. Pentru a avea un control mai mare asupra meselor, este indicat să planificați mesele din timp, precum și să pregătiți un jurnal alimentar. În acest fel, știm unde „eșuează” și a doua zi este mai ușor să reparăm.

  • Distrageri

Telefon mobil, rețele de socializare, televizor, tablete... există o mulțime de distrageri tot timpul... Când mesele sunt luate într-un mediu în care există multe distrageri, există tendința de a mânca mai repede și trimiterea de semnale de sațietate trimise către creier este deficitară. Este important de subliniat că actul de a mânca nu se concentrează doar pe gust, ci cuprinde și stimuli vizuali și auditivi, atunci când acești stimuli sunt centrați pe alte puncte, ei nu mai sunt concentrați pe mâncare. Deci, este important să-ți aloci timp în programul tău și să mănânci fără alte interferențe.

  • Foame fizică sau dorință de a mânca?

Foamea fizică este adesea confundată cu dorința de a mânca sau cu foamea emoțională. Foamea fizică apare și crește treptat, nu dispare cu nicio distragere a atenției, mâncatul este plăcut, dispare după consumul oricărui aliment. În timp ce dorința de a mânca sau foamea emoțională nu este legată de ceva fiziologic, ci emoțional (de exemplu: folosirea alimentelor pentru a camufla emoții precum tristețea, furia, fericirea etc.), ea pare brusc centrată pe un anumit tip de hrană ( de obicei alimente bogate în calorii, bogate în zahăr/grăsimi și procesate), chiar și cu stomacul plin, persoana nu se simte mulțumită și provoacă sentimente de furie, frustrare sau vinovăție.

Prin urmare, este important să se facă distincția între cele două tipuri de foame.


Fit 6 și controlul senzației de foame

Cu programul Fit6, slabești fără să îți fie foame!



147 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page