top of page

Fondul de ten – ce ar trebui să ştii despre acesta?

Multe dintre noi nu ne putem imagina machiajul zilnic fără un fond de ten, care să uniformizeze tonalitatea pielii și să ascundă imperfecțiunile. Ce merită să știi despre acesta? Cum să alegi nuanța perfectă? Care este cel mai bun mod de a-l aplica?


Pentru început, să ne ocupăm de unul dintre cele mai populare mituri care au apărut în legătură cu utilizarea fondului de ten. Unii spun că aplicarea fondului de ten în fiecare zi accelerează îmbătrânirea pielii. Nu este adevărat. Cosmeticele colorate nu sunt capabile să aibă un astfel de efect asupra pielii. Iar unele dintre ele conțin, în plus, așa-numitele ingrediente anti-îmbătrânire, care susțin îngrijirea anti-îmbătrânire a pielii. Datorită conținutului de substanțe pentru îngrijirea pielii, fondul de ten poate îmbunătăţi acțiunea cremei de faţă. De asemenea, poate acționa ca o barieră de protecție, protejând pielea de factorii externi nocivi.


Cum să alegi nuanța perfectă? Cel mai bun mod este să testezi culorile fondului de ten ales direct pe fața ta, de exemplu pe maxilar. Dacă nu ai această opțiune, testează culorile pe exteriorul mâinii. Testarea nuanţelor la încheietura mâinii, foarte des întâlnită, conduce de obicei la o alegere greșită. Pentru că pielea de acolo este mai subțire, mai deschisă la culoare, cu vene mai vizibile și nu reflectă culoarea reală a pielii de pe față și gât. Alege culoarea fondului de ten în lumină naturală sau într-o lumină artificială care imită lumina zilei. După ce ai aplicat pe piele nuanțele pe care le doreşti, aşteaptă puțin - unele fonduri de ten se pot oxida și îşi pot schimba ușor culoarea.


Cum să eviți efectul de mască? Când aplici fondul de ten, asigură-te că nu există un contrast între nuanța feței și nuanţa gâtului. Dacă acesta există, aplică fondul de ten şi pe gât, pentru a uniformiza culoarea. Aplică întotdeauna fond de ten şi pe linia maxilarului, linia părului, tâmple și urechi.De ce merită să foloseşti un blender pentru machiaj? Deoarece acesta îţi permite să aplici perfect și uniform fondul de ten - fără dungi sau pete. Foloseşte acest burete special pentru a aplica fondul de ten pe piele, făcându-l să arate mai natural și mai luminos. Merită să alegi un blender care are atât o suprafață mare, plană, cât și un vârf ascuțit. Acest lucru îţi permite să aplici rapid fondul de ten pe zonele mai mari ale feței, precum și să îl aplici cu atenție în pliuri și în locuri mai greu accesibile. Folosirea acestui burete nu este deloc dificilă sau consumatoare de timp.


Ce să-ți amintești când folosești un blender pentru machiaj? Înainte de utilizare, asigură-te că l-ai înmuiat în apă curentă și că l-ai stors bine. Buretele își va mări volumul. Aplică fondul de ten printr-o mișcare de tamponare, punct cu punct - pur și simplu apasă-l ușor din loc în loc. De asemenea, poţi folosi blenderul pentru a aplica şi alte produse cosmetice lichide, cum ar fi corectorul sau chiar unele pudre. Spală bine blenderul după fiecare utilizare, pentru a îndepărta eventualele resturi de produse cosmetice și pentru a preveni înmulţirea bacteriilor. Lasă-l într-un loc unde se poate usca bine.

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments