top of page

Sfaturi pentru controlul exceselor din luna Decembrie

Luna familiei, prietenilor, tradițiilor de Crăciun, copiilor, iubirii și împărtășirii.


Luna care ne face să dorim să fim alături de cine ne place cel mai mult și parcă găsim un motiv de sărbătoare pentru orice... Și acest lucru se întâmplă întotdeauna, sau aproape întotdeauna, în jurul unei mese. Preocuparea cu privire la greutate este deosebit de importantă în acest moment, nu doar pentru noaptea de Revelion, ci pentru toate evenimentele acestui sezon.



Acum este cina de Crăciun a prietenilor din copilărie, colegiu, prânz de companie, grupuri de gimnastică, pictură și așa mai departe.


Rezolvarea acestei probleme presupune echilibru, moderare și alegeri bune pentru mâncare.

Din acest motiv, lăsăm câteva sfaturi pentru controlul aportului dvs. în aceste zile:

  • Mănâncați toate mesele ca și cum ar fi o zi normală. Gândul „Voi petrece ziua fără să mănânc și apoi să mă bucur și să mănânc totul” nu are sens și asta nu ajută deloc.

  • Nu mergeți la evenimente flămând. Pentru a putea controla dieta în aceste zile, trebuie să mâncați bine în timpul zilei, pentru a evita foamea și a sfârși „atacând totul”.

  • Optați pentru gustări proteice - ou fiert; nuci; brioșe cu ou sau pui.

  • Nu exagerați mesele și nici nu serviți două porții de mâncare.

  • Alegeți meniuri adecvate, optați pentru alimentele permise! După ce ajungeți la restaurant, cereți o salată, de exemplu. Puneți la o parte pâinea, prăjiturile și dulciurile.

  • Fel principal: În ceea ce este descris în meniu, puneți deoparte mâncarea prăjită. Acordați atenție tipului de mâncare și alegeți alimente coapte, la grătar sau gătite. La alegerea alimentelor, optați pentru proteine ​​și legume.

  • Băuturi: După cum știți, idealul este să beți apă. Lăsați băuturile alcoolice chiar și pentru perioadele festive (Crăciun și Anul Nou)

  • Decât desert, alegeți o cafea. Pentru a ajuta la rezistența la desert, adăugați scorțișoară măcinată la cafea. În cele din urmă, puteți comandați o salată de fructe și adăugați scorțișoară.

  • Dacă nu aveți mâncare preparată pentru prânz sau cină, aveți grijă să vă alegeți meniul înainte de a vă îndrepta către restaurant. Este întotdeauna mai bine când știi ce vei comanda. Tendința când comandăm meniul în grabă este pentru cele mai negative alegeri.

  • Totuși, nu uitați: practicați activitatea fizică! Deoarece suntem plini de la mesele avute, depunem un efort pentru a merge, a alerga, a merge la sală ... Nu lăsați activitatea fizică în acest moment, este esențial să vă simțiți bine și să ajutați la compensarea alunecărilor minore.

  • Micile trucuri în comportamentele noastre ne ajută să ne controlăm greutatea. De asemenea, aceste griji nu sunt doar pentru acest sezon de vacanță, ci tot anul.

Și nu uitați… Crăciunul este doar două zile :)

152 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page