top of page

Îngrijirea tenului sensibil

Multe femei se plâng frecvent că îngrijirea tenului lor sensibil le dă adevărate bătăi de cap, mai ales când vine vorba despre alegerea produselor. Multe creme și loțiuni din comerț conțin ingrediente care provoacă iritații și nu asigură nivelul optim de hidratare.


Ca să îți fie mai ușor să înțelegi nevoile tenului sensibil, trebuie să îi cunoști bine caracteristicile, dar și metodele prin care îi poți ține sub control reacțiile. Îți oferim în continuare și câteva recomandări de produse dermatocosmetice care te ajută să te simți din nou bine în corpul tău.

Caracteristicile tenului sensibil

Nu este dificil să recunoști un ten sensibil fiindcă semnele pe care le transmite sunt cât se poate de evidente. Acesta se caracterizează adesea prin roșeață, senzație de usturime, mâncărimi, iritații și descuamare. În unele cazuri se pot observa vase de sânge sparte pe obraji, pe nări ori pe bărbie. Pielea sensibilă se usucă ușor și reacționează repede la schimbările de temperatură sau de mediu, astfel că trebuie să îi acorzi o atenție minuțioasă.


Ce trebuie să știi dacă ai pielea sensibilă

Demachierea pielii sensibile trebuie efectuată cu produse care nu conțin alcool și au acțiune blândă, altfel se vor înrăutăți simptomele. Este important de reținut că hidratarea este o regulă de aur în îngrijirea tenului sensibil, așa că nu ar trebui să treci niciodată peste acest pas. Atât cremele pe care le aplici, cât și fondurile de ten trebuie să conțină SPF.


Înlocuiește cosmeticele pe care le folosești cu produse dermatocosmetice pentru ten sensibil. Acestea au în compoziție ingrediente care acționează asupra fiecărei manifestări neplăcute, oferind o senzație de catifelare și calmare.


5 produse dermatocosmetice pentru îngrijirea tenului sensibil:


Formulă delicată a demachiantului este hipoalergenică şi cu are textură ușoară. Şterge perfect machiajul, îndepărtează eficient impuritățile și tonifică, iar pielea rămâne netedă și hidratată.

Crema ultră-reparatoare FONTAINAVIE regenerează în mod eficient pielea feței și a corpului. De asemenea, atenuează iritațiile prin reducerea uscăciunii, roșeței și keratozei.

Datorită ingredientelor atent selecționate, Esență cu ylang-ylang FONTAINAVIE menține echilibrul natural al pielii și îi oferă calmare. Poate fi folosit ca tonic, pregătind perfect tenul pentru machiaj sau ca o bruma răcoritoare.

Serul pentru ochi FONTAINAVIE Complex Eye Serum conține un complex de ingrediente regenerante active, ce stimulează fermitatea și calmează pielea delicată din jurul ochilor. Datorită conținutului ridicat de acid hialuronic, hidratează și stimulează reconstrucția celulelor pielii.

Hydro-comprese pentru zona ochilor cu aloe vera FONTAINAVIE ameliorează perfect umflăturile de sub ochi și reduc la minimum cearcănele și ridurile fine. Extractul de aloe vera calmând și răcorind plăcut în timp ce hidratează intens pielea din jurul ochilor.


22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page